Кабаков и Маргаритов получиха наряд за Швеция – Словакия


Кабаков и Маргаритов получиха наряд за Швеция – Словакия
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

1049 0

Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ поредно назначение на Европейското първенство по футбол, в рамките само на 4 дни.

След като двамата пловдивчани бяха резервни съдии на двубоя от груповата фаза на Евро 2020 между националните отбори на Шотландия и Чехия в понеделник, днес те бяха определени за такива и в предстоящия мач Швеция - Словакия, от група Е на шампионата, съобщава информационна агенция Темпо Нюз.

Главен съдия отново ще бъде германецът Даниел Зиберт, с помощници – неговите сънародници – Ян Сейдел и Рафаел Фолтин. Кабаков е четвърти съдия на срещата, а Мартин Маргаритов – първи резервен асистент рефер, като и двамата наши представители са арбитрите, определени от УЕФА да заменят веднага при спешен случай или при контузия някой от титулярите.

Както е известно, за първи път на това европейско първенство резервните съдии са в отделна група. Самият втори пореден наряд на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов на този най-голям футболен форум на Европа си е голям престиж и признание за българското съдийство, коментират експерти.

Двубоят Швеция - Словакия се очаква с огромен интерес, след изненадващия нулев хикс на шведите срещу Испания в понеделник и победата на словаците над Полша с 2:1 в първия кръг от надпреварата.

Срещата ще се играе в петък - 18 юни, от 16 часа българско време на стадиона в Санкт Петербург, но Кабаков и Маргаритов летят още днес за Русия, каквито са изискванията от УЕФА. За делегат на УЕФА в този мач е определен арменецът Артур Азарян, а съдийски наблюдател ще бъде Мехмет Мурат Илгаз от Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички