Журналист: Роналдо е изкуственият лидер на португалския национален тим


Журналист: Роналдо е изкуственият лидер на португалския национален тим
Снимка: Getty Images/Guliver

1546 0

Журналистът от португалската медия "SIC3" Руй Сантуш разкритикува капитана на националния отбор Кристиано Роналдо за поведението му в мача със Сърбия. Както е известно, недоволен от незачетения му гол в края на мача (2:2), нападателят напусна терена преди последния съдийски сигнал, захвърляйки капитанската си лента на тревата.

"Знаем, че Роналдо е много важен за португалския футбол, за националния отбор. Без никакви съмнения. Но Кристиано е и нашият имидж, нашата репутация в света. Второ, статутът му не му позволява да прави неща, които развалят имиджа ни в страната и чужбина. Той няма такова право, независимо какво прави за националния отбор", заяви Сантуш за руския "Sport24".

"Когато португалската футболна федерация назначи Фернандо Сантош за селекционер, те веднага дадоха ясно да се разбере, че Роналдо ще бъде главният по всички въпроси. Безусловен лидер, капитан и авторитет, чийто глас винаги ще се зачита, а самият той ще бъде недосегаем. Фернандо Гомеш и президентът на федерацията, подписвайки със Сантош, бяха наясно с това, че на Кристиано всичко ще му бъде позволено. Когато се случи нещо, подобно на това в Белград, не е трудно да се разбере, че федерацията няма няма своя дума и свой авторитет", допълва журналистът.

"Федерацията е в ръцете на Кристиано, изкуственият лидер на националния отбор. Президентът на федерацията не е авторитет и лидер, никой не се съобразява с него, всичко е в ръцете на обкръжението на Роналдо. Той движи целия португалски футбол, той е всичко. Очевидно е, че хвърлянето на капитанската лента на земята е доста грозно, но може ли някой да възрази срещу Роналдо? Това е цената, която трябва да се плати за отстъпките на Роналдо: зависимост и мълчани", каза още Сантуш. А ето как коментира постъпката си суперзвездата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички