Йордан Йовчев: Младежта иска да спортува на открито, ще има 15 турнира по стрийт фитнес


Йордан Йовчев: Младежта иска да спортува на открито, ще има 15 турнира по стрийт фитнес

1207 0

Емблемата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев коментира пред Sportlive.bg стрийт фитнес културата и как тя вдъхновява младите да спортуват.

"Нашата идея и приветствие към младите е за активен начин на живот и балансирано хранене. 15 турнира тази година по стрийт фитнес се организират съвместно със Столична община, които изграждат площадките", заяви Йовчев. 

Той допълни, че 5 от турнирите ще са в София. На 8 април турнирът ще бъде в "Люлин", на 29 април - "Герена и приятели", 13 май в Студентски град, 25 май в "Изгрев" и на 3 юни "Възраждане". Другите градове, в които ще има турнири са Велико Търново, Стара Загора, Бяла (Русе), Раковски и Радомир. 

"Ние имаме ангажимент, учредихме клуб миналата година, който осигурява страхотни емоции. Ангажирани сме да има държавно първенство, като двама или трима от победителите ще заминат на Световно първенство в Москва", заяви още легендата на българския спорт.

"Има по 30-40 момичета и момчета, които искат да вземат участие. Виждаме, че младежта иска да спортува на открито", категоричен беше бившият световен шампион в спортната гимнастика.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


От двете страни на "Ел Класико": Кой влюби в себе си и Реал Мадрид, и Барселона

"Ел Класико" за пореден път ще прикове вниманието на милиони зрители по света. Немалко футболисти познават...

Реклама

Най-четени новини


виж всички