Живей Активно 2017 - ползите от движението и балансираното хранене


Живей Активно 2017 - ползите от движението и балансираното хранене
Снимка: Facebook: Живей Активно

7337 0

Започнало като едно събитие през 2006 г., днес ЖИВЕЙ АКТИВНО! е дългосрочен мащабен проект с национален обхват, който се превърна в кауза за стотиците хиляди участници през годините. Целта на инициативата е да популяризира движението, спорта и балансираното хранене като начин на живот.

През тази година инициативата ще се проведе в три града – София, Варна и Пловдив. Различното този път е, че няма само в един ден да са събитията, а организаторите са подготвили във всеки от трите града по един месец. В София мероприятията ще се проведат през юни, във Варна през юли, а в Пловдив през септември.

"Това е изключителна важна инициатива, радвам се, че тя започна в София. Това, което ние правим е да подкрепяме изключително много масовия спорт. Неслучайно миналата година стартирахме програма за подкрепа и развитие на младежкия спорт, за да може да има спортна култура и да се надяваме, че отглеждаме бъдещите олимпийци. Неслучайно Общината отделя 800 хил. лв за спортна столица на България, над 43 мероприятия са планирани за тази година", заяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

През тази година партньорите вече са 75, със 7 повече от 2016 година. Сред новите членове е и Федерацията по тенис. "Нестле България" ще инвестира 1 млн. лв. през 2017 г. в проекти, насърчаващи активния начин на живот и балансираното хранене. От 2005 г. досега българското дружество е вложило 11 млн. лв. за подобряване на продуктите и редуциране на някои съставки в тях.

Посланици на инициативата са Тереза Маринова, Любомира Казанова, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов, Павел и Венци Венц, Ивайло Иванов - Играта и Лара Златарева – Кака Лара.

Българското дружество възнамерява да продължи и разшири най-новата си инициатива – образователната кампания "Здрави деца", която засега обхваща 10 хил. ученици от 7 до 12 години от 24 училища в София, Пловдив и Варна.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички