Женският отбор на Барселона пред нов рекорд - билетите са изкупени, 12 000 чакат на опашка


Женският отбор на Барселона пред нов рекорд - билетите са изкупени, 12 000 чакат на опашка
Снимка: Getty Images

2833 0

Дамският отбор на Барселона най-вероятно отново ще счупи рекорда за най-посетен футболен мач при жените в историята още в следващия кръг от Шампионска лига. Това се случва едва седмица след като рекордните 91 553 фенове изгледаха "Ел Класико" на живо на "Камп Ноу".

Ръководството на испанския гранд потвърди, че билетите за полуфиналния сблъсък на дамите срещу отбора на Волфсбург са вече продадени. 

"За едва 24 часа, предназначените за продажба билети свършиха поради огромното търсене", похвалиха се в социалните си мрежи каталунците.

Още едно невероятно явление бяха опашките в онлайн магазина на отбора. Спортната журналистка - Алекс Ибасета, сподели снимка, с която показва, че се намира на 12 880-о място в опашката за билети. 

Повишен ентусиазъм обаче има не са само за мачовете на Барселона. Драстично повишение в интереса към женската Шампионска лига се наблюдава от всички клубове. Само на 1/4-финалните срещи са присъствали над 180 000 фенове. За целия сезон бройката нараства до над 400 000 души. 

В същата вечер, когато момичетата на Барселона и Реал счупиха рекорда по посещаемост, тези на ПСЖ поставиха такъв на "Парк де Пренс". Това показва, че женският футбол върви в правилна посока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички