ЦСКА покани Луческу, но може да получи отказ, и то не заради друг клуб


ЦСКА покани Луческу, но може да получи отказ, и то не заради друг клуб
Снимка: Getty Images

2829 0

Във вчерашния петъчен ден в Румъния съобщиха, че родният ЦСКА е поканил тяхната легенда в треньорската професия Мирча Луческу в клуба. "Червените" са предложили на 77-годишния треньор поста технически директор на "Българска армия".

Една важна подробност за румънеца, която не се споменава нито във въпросната статия, нито у нас, е, че той има сериозни здравословни проблеми. Те могат да му попречат да продължи работата си във футбола и съответно да приеме офертата на ЦСКА.

Луческу претърпя операция на крака заради влошена коксартроза. Той призна, че проблемът го мъчи сериозно през април, а през май се подложи на хирургическа интервенция. В негово отсъствие Динамо бе воден от неговия помощник Александър Шоковски.

"Как се чувствам? Имам нужда от операция на крака си, но не това е важното. Ще говорим с президента повече от веднъж и ще видим какво ще се случи. Проблемът е, че трябва да направя тази операция. Много е трудно да продължа да работя с този проблем, така че трябва да го разреша", каза тази пролет треньорът.

По-късно той бе опериран в Киев, а на 8-ми май играчите на Динамо излязоха в мача с Кривбас с фланелки в негова подкрепа. На тях пишеше: "Господине, чакаме Ви". Румънецът избра не само да се оперира, но и да се възстановява в Украйна, за да покаже ангажираност към страната и да наблюдава отбора си.

По-рано този месец пък синът на треньора - Резван Луческу, разясни как се чувства баща му. "Добре е, претърпя операция. Иска да остане във форма, въпреки че не знам как може да го направи.

Срещнахме се за първи път от 7-8 месеца. Попитах го какво иска да прави. Той отговори, че иска да продължи, че така чувства, че живее", каза синът. А ето какво каза за плановете на ЦСКА директорът Стоян Орманджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички