Бивш съотборник: В началото Меси мълчеше и тренираше само защото е необходимо


Бивш съотборник: В началото Меси мълчеше и тренираше само защото е необходимо
Снимка: Getty Images/Guliver

1436 0

Бившият аржентински национал Роберто Аяла разкри какъв е бил в началото на кариерата си в националния тим капитанът му Лионел Меси. 47-годишният Аяла, който се засече в тима с Меси в периода 2005-2007 година, разказа каква трансформация е преживял суперзвездата на Барселона в селекцията на роината си.

"Меси обича да бъде третиран като равностоен играч в отбора. Той е много обикновен човек, който много израсна в последно време. Той е лидер и извън терена. В началото, когато играехме заедно за националния отбор, на практика не разговаряхме. Нещо повече, той отиваше на тренировка, защото беше необходимо, иначе щеше да си остане в стаята", заяви аржентинецът, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Днес той участва във всичко. Меси разговаря с партньорите си, интересува се от тяхното състояние. Той също говори много преди мачове. Меси прави мълчаливо неща, които са много полезни за отбора", допълва Аяла. А какво разказа за играта си с Меси друг бивш аржентински национал Фернандо Гаго, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички