Изненада: Странен избор е големият фаворит за трофея на Евро 2024 - Кристиано Роналдо е далеч, а Италия е долу


Изненада: Странен избор е големият фаворит за трофея на Евро 2024 - Кристиано Роналдо е далеч, а Италия е долу
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимка; Getty Images

1791 0

През лятото на 2024-та година светът на спорта ще насочи поглед към Олимпийските игри в Париж. Преди това обаче има да се изиграят две континентални надпревари, които ще са удоволствие за всеки футболен привърженик - Копа Америка и Евро 2024. Шампионатът на Стария континент по традиция е едно от най-интересните събития в този спорт.

Европейското първенство ще се състои в Германия и ще се проведе в периода от 14 юни до 14 юли. Актуалният носител на трофея е Италия. "Скуадра Адзура" победи Англия във финала на Евро 2020, което заради пандемията от коронавирус се състоя през 2021-ва година. За мнозина бе изненадващо, че именно "трите лъва" са големият фаворит за трофея този път.

Изненада: Англия е големият фаворит на Евро 2024, Франция е след "трите лъва"

Англия загуби от Бразилия

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това за първи път в историята Англия да стане европейски шампион по футбол е 4,30. "Трите лъва" бяха по-близо, отколкото някога са били, при последното издание и загубения финал. Никога преди страната не бе играла в големия мач за трофея. През 1986 година в Италия и през 1996 година у дома Англия завършва два пъти на трето място.

Само преди дни Гарет Саутгейт и компания загубиха с 0:1 в звездна приятелска среща с Бразилия. В друг не по-малко впечатляващ дуел пък Франция загуби с 0:2 от домакина за Евро 2024 Германия. А именно "петлите" са вторият най-голям фаворит за Европейското след Англия - с малка разлика.

Ставката за успех на тима на Дидие Дешан е 4,60. Франция стават първенци на континента през 1984 и през 2000 година, а през 2016-а губят като домакини драматично от Португалия. На последното издание пък се сринаха като актуален световен шампион - шокиращо отпаднаха още на осминафиналите от Швейцария.

Въпреки че Германия разочарова сериозно с игра и резултати в последните години, Бундестима е веднага след Англия и Франция като фаворит на Евро 2024, като несъмнено тук влияние има и домакинският фактор. Топ 4 при фаворитите пък допълва Испания. Припомняме, че Германия е трикратен европейски шампион (1972, 1980 и 1996), като има и два загубени финала (1976 и 2008). Испания също е трикратен първенец на Стария континент (1964, 2008 и 2012), като губи финал през 1984-та. Коефициентът за това Бундестима да спечели шампионата у дома е 7,40, докато ставката за "Ла Фурия" е 8,40.

Кристиано Роналдо с малки шансове отново да стане европейски шампион с Португалия

Може ли Португалия да спечели Евро 2024?

Прави впечатление, че европейският шампион от 2016 година Португалия е извън четирите големи фаворита. "Мореплавателите" определено събират все по-впечатляващ състав, въпреки че голямата им икона Кристиано Роналдо се доближава все повече до своето пенсиониране. Тимът ще иска да се представи по-достойно и спрямо очакванията към звездната селекцията в сравнение с това, което стори на Световното в Катар, където отпадна от Мароко.

Коефициентът на efbet за това Роналдо отново да стане европейски шампион в почти със сигурност последния голям форум, на който участва, е 9,00. А ето и страните, които допълват топ 10 при фаворитите, както и ставките за техен успех:

  • Белгия - 15,00;
  • Италия - 16,00;
  • Нидерландия - 17,00;
  • Дания - 35,00;
  • Хърватия - 40,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички