Манчини: Италия притежава всичко, за да спечели Евро 2020


Манчини: Италия притежава всичко, за да спечели Евро 2020
Снимка: Getty Images

1207 0

Роберто Манчини е уверен, че Италия може да спечели Евро 2020, след като стана първият тим, който достига до осминафиналите на надпреварата. Дубълът на Мануел Локатели и късният гол на Чиро Имобиле осигуриха класически успех над Швейцария с 3:0 в Рим. Тимът се изкачи на първото място в група А, измествайки от върха Уелс, победил по-рано Турция с 2:0, след десетата си поредна победа без допуснат гол.

„На Европейското първенство са Франция, Португалия и Белгия – един от тези отбори е световен шампион, друг е европейски първенец, а третият е номер 1 в ранглистата на ФИФА. Това са тимове, изградени през годините, и е естествено да достигнат по-напред в турнира от нас, но всичко може да се случи във футбола, не трябва да приемаш нищо за даденост.

Всеки мач е труден, винаги трябва да излезеш на терена и да играеш. Имам щастието да разполагам с някои много добри футболисти, които обичат играта, наслаждават се и поемат рискове. Играчите са тези, които заслужават похвали. Опитвам се да им обясня философията си за играта и все още има дълъг път“, каза Роберто Манчини.

Колегата му начело на Швейцария Владимир Петкович очаквано бе разочарован след поражението, което задължава отбора да търси трите точки в последния си двубой от групата с Турция, за да запази шансове за класиране в елиминациите. „Играхме срещу силен състав, който ни създаде много проблеми, а ние не бяхме на 100%. Бяхме несигурни на терена, което не е характерно за нас.

Разочароващо е, вече разговарях с тима и сега трябва да продължим напред, да бъдем положителни и готови за решителния двубой с Турция, за да имаме шанс за класиране на осминафиналите. Италия е страхотен отбор и ако продължат в същия дух, имат всичко, за да стигнат до полуфиналите. Има и други тимове, които са много добри“, сподели Петкович.

Какви мачове от Евро 2020 предстоят днес - вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички