Италия - Англия по ТВ: Къде да гледаме дербито в квалификациите за Евро 2024?


Италия - Англия по ТВ: Къде да гледаме дербито в квалификациите за Евро 2024?
Снимка: Getty Images

4064 0

Италия и Англия ще се изправят един срещу друг за пореден път в последните близо две години. Този път двата тима ще мерят сили в първия си квалификационен мач от група С за Евро 2024 в Германия. Двубоят между „Скуадрата“ и „Трите лъва“ е днес от 21:45 часа българско време и ще се играе на стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол.

Италианците, които са действащи европейски шампиони, след като във финала на Евро 2020 стигнаха до трофея след триумф именно над Англия с изпълнение на дузпи, ще посрещнат британците в дома на лидера в Серия А Наполи за първи път от десет години насам. В групата са още тимовете на Малта, Северна Македония и Украйна.

Двата отбора изиграха още няколко мача помежду си в последно време, включително два в турнира Лига на нациите миналото лято, когато възпитаниците на Роберто Манчини спечелиха с 1:0 на родна земя през септември, а три месеца по-рано направиха нулево равенство на „Молиню“.

Италия няма загуба от Англия в последните си шест сблъсъка с тях – четири ремита и две поражения на сметката на Гарет Саутгейт и компания. Общо в съперничеството италианците имат 13 победи, англичаните са с 8, а равенствата са 9. Последният успех на Англия над съперника датира от 1997 г., когато точни за победата са Йън Райт и Пол Скоулс.

Двубоят в Неапол ще бъде предаван пряко по Диема спорт 3, можете да го следите НА ЖИВО и в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички