Италианският Киево прекрати съществуването си


Италианският Киево прекрати съществуването си
Снимка: Getty Images/Gulliver

19354 0

Италианският клуб Киево прекрати съществуването си заради финансови проблеми. Клубът от Верона не успя да запише участие в Серия D, като срокът за подаване на документите за вписване е до 24 август, пише La Gazzetta dello Sport.

Федералният съд изключи Киево от Серия В заради финансови нередности, които накараха отбора да започне новия сезон в низша лига. За първи път Киево участва в Серия А през сезон 2001/02, през който зае петото място.

Бившият капитан на "летящите магаренца" Серджо Пелисие се опита да намери купувач на клуба. Той събра инвеститори, готови да инвестират в него, но това не се случи.

"За съжаление, днес свършва историята на клуба, който ми даде толкова много. Това е един от най-тъжните дни в живота ми. Постарах се много и се надявах, че ще мога да възродя историята, това би било чудесно. Но, за съжаление, не успях. Мислех, че в града има много хора, които искат да съхранят клуба и неговата история, но съм грешал", написа Пелисие в Instagram. А ето защо Киево беше наказан с отнемане на точки през 2018 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички