Наказаха Киево с отнемане на точки заради измама


Наказаха Киево с отнемане на точки заради измама
Снимка: Getty Images/Gulliver

2676 0

Отборът на Киево ще изгуби три точки от актива си и ще плати глоба в размер на 200, 000 евро заради счетоводни измами. "Летящите магарета" бяха обвинени в размяна на играчи с тима на Чезена, за да създадат печелба от 25 млн. евро, позволявайки по този начин да се регистрират в Серия А, което иначе щеше да е законово невъзможно.

Вчера италианските прокурори поискаха от актива на Киево да бъдат отнети 15 точки, нo в крайна сметка склониха на наказание от по-малък мащаб. Италианската футболна федерация излезе с изявление по случая на първодивизионния италиански клуб:

"Дисциплинарната комисия на Италианската футболна федерация с председател Чезаре Мастрокола прие сезирането на прокуратурата, като санкционира отбора на Киево с три отнети точки от актива и глоба от 200, 000 евро. Освен това наказание получи и президентът на клуба Лука Кампедели с тримесечна забрана, както и съветниците Пиеро и Джузепе Кампедели, Микеле и Антонио Кордиоли, които получиха забрани за месец и половина. Относно тима на Чезена санкционирани с по месец и половина са Гуидо Алдини и Самуеле Мариоти".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички