Италиански тим предложи да приеме мача между Ривър Плейт и Бока Хуниорс


Италиански тим предложи да приеме мача между Ривър Плейт и Бока Хуниорс
Снимка: Getty Images/Guliver

2193 0

Италианският Дженоа е отправил предложение на Ривър Плейт и Бока Хуниорс за възможността да изиграят втория мач от отложения финал за Копа Либертадорес. Сблъсъкът между двата вечни съперници от столицата Буенос Айрес бе насрочен за неделя, след като бе първоначално отложен в събота. Тогава привърженици на Ривър атакуваха автобуса на Бока близо до стадион "Ел Монументал“, като в резултат на това играчи на Хуниорс пострадаха от парчета стъкло и сълзотворния газ, използван от полицията.

Двубоят бе повторно отменен в неделя, този път от Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ, след като от ръководството на Бока поискаха сериозно наказание за Ривър, което включваше и служебна загуба на Плейт.

"Нашият град, който исторически, културно и спортно е близо до Буенос Айрес, усеща дълбоката връзка с двата престижни аржентински клуба, които са основани от италианци, които емигрирали от Италия в Аржентина в началото на 20-и век, и са близки до съперничеството между Дженоа и Сампдория“, се казва в писмо до президентите на Ривър и Бока от страна на заместник-кмета на Генуа Стефано Анцалоне.

Северозападният пристанищен град Генуа, все още възстановяващ се след трагедията през август, когато 43 души намериха смъртта си след срутване на мост, предложи на двата аржентински колоса да изиграят втория мач помежду им на стадион ,,Мараси“. ,,Болезнените скорошни събития, които ни сполетяха, отключиха у нас отново чувството за сплотяване на обществеността и преоткриване на нашите корени; следователно, в длъжността на изпълнителен спортен директор на община Генуа, ви съобщавам, че за нашия град ще бъде чест и ви осигурява възможността да изиграете двубоя от финала за Копа Либертадорес на нашия стадион. На ваше разположение сме“, завърши Анцалоне.

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес ще се срещне с президента на Бока Хуниорс Даниел Ангеличи и неговия колега Родолфо Д‘Онофрио във вторник, за да решат дата за провеждане на втория сблъсък. Първият мач между Ривър и Бока завърши при равенство 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички