Скандално: CONMEBOL и ФИФА принуждават Бока да излезе на финала, въпреки безредиците и ранените играчи


Скандално: CONMEBOL и ФИФА принуждават Бока да излезе на финала, въпреки безредиците и ранените играчи
Снимка: Getty Images/Guliver

2438 0

CONMEBOL и ФИФА принуждават Бока да излезе срещу Ривър Плейт на финала на Копа Либертадорес, въпреки безредиците и ранените играчи. По-рано днес голяма група фенове на Ривър са атакували автобуса с футболистите на Бока Хуниорс. Возилото е изпотрошено от хвърлените камъни. Стигнало се е и до употребата на сълзотворен газ. Някои от играчите на Бока са пострадали и им бе оказана медицинска помощ.

В социалните мрежи се появи се писмо от южноафриканската футболна асоциация, свързана с решението за провеждане на мача реванш от финала на Копа Либертадорес. В него от CONMEBOL признават, че играчи на Бока са ранени, но "не достатъчно", за да бъде отложен двубоят.

Президентът на FIFA Джани Инфантино е заявил на шефовете на Бока, че двубоят трябва да се играе независимо от всичко и в противен случай тимът ще бъде дисквалифициран. Ръководителите на Бока вече заявиха пред медиите, че тимът не е във физическо и емоционално състояние, за да излезе на терена. Треньорът на Ривър Плейт също е подкрепил решението да не се играе днес двубоят. Първоначално бе отложен с един час, за 23 българско време, а в последствие новият обявен начален час е 00:15 часа наше време.

Пълното развитие на събитията - следете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички