Историческият гвоздей от 1/8-финалите на Евро 2020: Англия срещу Германия


Историческият гвоздей от 1/8-финалите на Евро 2020: Англия срещу Германия
Снимка: Getty Images

4179 0

Време е за последния ден на Европейското първенство по футбол, в който ще се играе осминафиналната фаза. След днес (вторник, 29 юни) предстои нова кратка пауза и още по-напрегнати елиминационни сблъсъци - четвъртфиналите.

Преди това обаче предстои да се изиграе историческият гвоздей на 1/8-финалите. Той противопоставя две футболни нации - Англия срещу Германия, като и двете страни имат сериозни амбиции за спечелването на трофея. За една от тях обаче мечтата ще приключи още днес.

КОГА Е МАЧЪТ АНГЛИЯ - ГЕРМАНИЯ НА ЕВРО 2020?

Двубоят е днес, вторник, 29 юни, като ще се състои на митичния "Уембли" в Лондон. Това е и огромното предимство за "трите лъва" преди срещата - подкрепата на почти целия стадион. Срещата ще започне в 19:00 часа българско време, като ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Мачът между двата отбора е поверен на 38-годишния съдия от Нидерландия Дани Макели.

Селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт ще може да разчита на всичко най-добро, като няма наказани или контузени футболисти. Опциите пред него във всяка част от състава са много, като не е ясно дали няма да рискува с по-сериозно промени, които да донесат корекцията в играта на селекцията му.

Наставникът получи много критики на Острова заради избора си на 11-ка и заради някои футболисти, които оставяше на резервната скамейка. Така единственото сигурно около състава на англичаните преди сблъсъка с Бундестима е схемата, с която ще играят - 4-2-3-1.

Германия няма да може да разчита на двама футболисти, но никой от тях не е от съществено значение за представянето на отбора - Лукас Клощерман и Йонас Хофман. Първият със сигурност е аут от сблъсъка, докато вторият е под въпрос.

По всяка вероятност Льов няма да прави много корекции по състава си и ще заложи на тези, които използва в груповата фаза. В Германия се появиха информации, че не особено убедителният Илкай Гюндоган може да бъде заменен от Леон Горецка в центъра на терена.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Англия е в серия от 9 поредни мача без поражение, като в тях е записал 8 победи и 1 равенство. Въпреки това отборът далеч не впечатли в груповата фаза и изпита сериозни затруднения пред това да реализира попадения - нещо, което се забеляза още в приятелските срещи преди Евро 2020. 4 гола в последните 5 мача за атомното нападение на "трите лъва" изглежда твърде малко.

Германия не се намира в най-силния си период, като в последните 6 мача има записани 2 победи, 2 равенства и 2 поражения. В последната си среща от груповата фаза отборът разочарова, като завърши наравно 2:2 с Унгария.

СИТУАЦИЯ В ПОТОКА

Сблъсъкът е с огромна стойност и поради по-лесния поток, в който ще попадне победителят. Пътят се отваря буквално до финала, без да се срещне някой от фаворитите за трофея. На евентуален 1/4-финал победителят от тази двойка ще играе срещу Швеция или Украйна.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Англия: Пикфорд, Шоу, Магуайър, Стоунс, Уокър, Филипс, Райс, Грийлиш, Стърлинг, Сака, Кейн

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Горецка, Кроос, Госенс, Хаверц, Сане, Гнабри

АНГЛИЯ - ГЕРМАНИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Въпреки че представянето до момента на Хари Кейн е много слабо и все още няма гол на Евро 2020, надеждите на англичаните са, че той ще покаже това, което може, точно в елиминациите. Последният път, в който Англия победи Германия - през март 2016 година, именно той се разписа.

За Германия най-опасен изглежда Кай Хаверц, който вече има две попадения на турнира. Той ще носи най-голяма заплаха през второто полувреме, като и двата му гола дойдоха между 50-ата и 70-ата минута.

Ето и пълната ТВ програма на мачовете от осминафиналите на Евро 2020!

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички