Исторически ден: Бразилия набута 5 на Боливия, Неймар изпревари Пеле! (ВИДЕО)


Исторически ден: Бразилия набута 5 на Боливия, Неймар изпревари Пеле! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3483 0

Националният отбор на Бразилия стартира по чудесен начин квалификационния цикъл за Мондиал 2026 в зона "Южна Америка", разгромявайки с 5:1 като домакин Боливия.

Двубоят се проведе на "Estádio Olímpico do Pará" и ще се запомни най-вече с това, че след него Неймар изпревари легендарния Пеле като голмайстор №1 в историята на родината си! Преди срещата Ней се беше разписвал 76 пъти за "селесао", докато рекордът на Краля на футбола бе от 77 попадения...

Развой на мача

Срещата обаче изобщо не започна добре за 31-годишния играч на Ал Хилал, който в 17-ата минута профука дузпа, отсъдена за игра с ръка. Седем по-късно Родриго от Реал Мадрид все пак откри резултата с добавка на празна врата. 

В началото на второто полувреме Рафиня от Барселона покачи на 2:0 с удар с левия крак в далечния ъгъл. В 53-ата минута Родриго направи аванса на "селесао" класически, останал сам срещу стража на гостите.

След час игра Неймар най-накрая записа името си сред голмайсторите, вкарвайки своето 77-о попадение с екипа на Бразилия. В 78-ата Боливия върна един гол за 1:4 чрез Виктор Абрего.

Моментът на истината

Така се стигна до третата минута на добавеното продължение на втората част, когато Неймар засече с десния крак центриране на Рафиня за крайното 5:1 - гол, който бе негов 78-и за родината и който го превърна в реализатор №1 в историята на 5-кратните световни шампиони!

Ето и пълен репортаж от Бразилия 5:1 Боливия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички