Три проблема, които Реал Мадрид и Карло Анчелоти може да имат заради Бразилия


Три проблема, които Реал Мадрид и Карло Анчелоти може да имат заради Бразилия
Снимка: Getty Images

3240 0

Реал Мадрид, Бразилия и Карло Анчелоти изглежда са постигнали неудобно разбирателство за италианеца. Анчелоти ще продължи работата си на "Сантяго Бернабеу" до края на предстоящия сезон, преди да се присъедини към Бразилия за турнира Копа Америка.

Споразумението, което е за следващата 1 година

И все пак разделянето на границата между двете работни места не е толкова просто и лесно нещо, колкото може да изглежда.

"Не познавам Анчелоти лично. Условието е ясно, за да изпълнявам работата си, имам автономия и свобода да правя разговори. Не завися от Анчелоти. Президентът беше ясен по този въпрос. Говоря с много хора, никога не бих могъл да правя нещата, които правя самостоятелно", каза временният наставник на бразилския отбор Фернандо Динис.

Изглежда, че Анчелоти ще поеме отбора на Диниз и той ще ръководи до този момент, но Marca подчертава някои потенциални проблеми с работата му през следващата година.

Проблемите, които може да възникнат пред Анчелоти

Основният въпрос трябва да бъде сигурността на работата на Анчелоти. Италианецът изпадна в трудни моменти на един или два пъти, откакто се завърна в Реал Мадрид, но с типично спокойствие успя да преодолее тези ситуации.

Знаейки обаче, че Анчелоти така или иначе няма да бъде там през следващия сезон, изкушението Флорентино Перес да продължи напред ще се засили, ако попаднат отново в трудна ситуация. Едно от нещата, които правят Анчелоти толкова успешен в Реал Мадрид, е способността му да донесе стабилност на клуба, но сега това изглежда по-трудно от обикновено.

Ситуацията с бразилските играчи на "Бернабеу"

Междувременно има и личен интерес Анчелоти да гарантира, че бразилските му играчи остават във форма - здрави и щастливи. Въпреки че няма начин Анчелоти да даде приоритет на Бразилия пред "Лос Бланкос", подсъзнателно може да има повече изкушение да се гарантира, че бразилското трио от отбора (Винисиус Жуниор, Родриго Гоеш, Едер Милитао) не е разочаровано от него. Тъй като е наясно, че не може да си позволи прекъсване на отношенията за следващата му работа.

Уменията на Анчелоти да управлява съблекалните предполага, че това е малко вероятно да се случи, но всеки наставник на Реал Мадрид винаги е под въпрос и това няма да намали напрежението. Дори и да не фаворитизира бразилските играчи, други от отбора и пресата може да го възприемат по този начин.

Съставът за Копа Америка

И накрая, след като Копа Америка е зад ъгъла през следващия сезон, остава да видим дали Анчелоти ще, или ще може, да отдели време за гледане на всички бразилски играчи преди турнира. Освен ако Анчелоти не възложи тази работа изцяло на външни изпълнители, тогава той ще трябва да надгради познанията си за опциите на Бразилия, преди да посочи състава си за турнира. А феновете на Селесао вече буквално полудяха от новината за Анчелоти, като дори поискаха да "капарират" Световното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички