Испания ще покаже срещу Швеция фаворит ли е и сгреши ли Енрике със състава за Европейското първенство


Испания ще покаже срещу Швеция фаворит ли е и сгреши ли Енрике със състава за Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

3120 0

Четвъртият ден от Европейското първенство по футбол ни е подготвил още футболен екшън (ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ ВИЖТЕ ТУК), като днес предстои да гледаме един от фаворитите за спечелването му. Тимът на Испания започва участието си на Евро 2020 с мач срещу Швеция от група Е, където са още отборите на Полша и Словакия. SportLive ви представя всичко, което трябва да знаете преди Испания - Швеция:

КОГА Е МАЧЪТ ИСПАНИЯ - ШВЕЦИЯ?

Двубоят на стадион "Ла Картуха" в Севиля затваря днешната програма. Той ще започне в 22,00 часа. Тази среща, както и всички останали, ще можете да следите - Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Двата отбора бяха ударени още преди старта на шампионата от призрака на COVID-19. Положителна проба за вируса дадоха Серхио Бускетс и Диего Йоренте от състава на Луис Енрике, а впоследствие се появи информация, че не са заразени. Въпреки това рискът да пропуснат мача е голям. Заради този проблем испанците се ваксинираха преди няколко дни групово, което също може да повлияе на състоянието на титулярите.

Проблемите на Швеция са аналогични - положителни проби за вируса дадоха Деян Кулушевски и Матиас Шванберг. При тях повторните тестове потвърдиха наличието на заразата и те със сигурност пропускат мача тази вечер. Скандинавският тим е ощетен и от гледна точка на факта, че голямата им звезда Златан Ибрахимович пропуска турнира, въпреки че се върна в националния отбор точно преди Евро 2020. Нападателят на Милан е контузен.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

"Ла Фурия" се намира в чудесна форма и не е губила мач от октомври 2006 г. Въпреки това тимът не е на Европейското с оптималния си състав, а в последния си мач преди континенталната надпревара завърши 0:0 срещу Португалия. "Тре конур" също влизат с чудесна статистика на Европейското - те имат 6 победи в последните си 7 мача.

В състава на Луис Енрике има и младост, и опит, но феновете все още не са се успокоили по повод факта, че селекционерът не повика капитана на тима Серхио Рамос, както и който и да е футболист на Реал Мадрид.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Испания: Симон, Аспиликуета, Лапорт, П. Торес, Алба, Йоренте, Родри, Педро, Морено, Мората, Ф. Торес,

Швеция: Олсен, Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, Ларсон, Екдал, Олсон, Форсберг, Исак, Берг

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

* Двата отбора са играли един срещу друг 9 пъти досега, като предимството е на страната на Испания - 5 победи, 2 равенства, 2 загуби.

* Тези съперници бяха такива и в квалификациите за същия турнир. В Мадрид "Ла Фурия" победи с 3:0, а в Стокхолм завършиха наравно 1:1.

* Швеция е участвала във финалната фаза на Европейско 6 пъти, а най-добрият ѝ резултат е полуфиналът на домашното Евро 1992.

* Испания пък има 10 участия и 3 победи - 1964, 2008 и 2012 г.

А ето къде можете да гледате зрелищния двубой

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички