Испания с рекорно присъствие на големи форуми сред европейските тимове


Испания с рекорно присъствие на големи форуми сред европейските тимове
Снимка: Getty Images

1474 0

Националният отбор на Испания победи снощи Швеция с 1:0 в последен мач от световните квалификации и се класира директно на Мондиал 2022. Така за 15-и пореден път в историята "Ла Фурия" ще участва в един от най-крупните футболни турнири в света - Световно или Европейско).

Досега испанците се класираха 8 пъти на световни и 7 пъти на европейски първенства, без да пропускат форум. Това е най-добрият показател сред европейските национални тимове заедно с Германия. За последно "Ла Фурия" не игра на голям турнир през 1992 г., когато пропусна Европейското в Швеция.

След победата над "тре конур" в последния кръг селекционерът Луис Енрике призна, че е бил под огромно напрежение. "Играчите заслужаваха да спечелят. Много съм горд с тях, не само с тези, които победиха в Севиля, но с всички, които взеха участие в този квалификационен цикъл. Ние го завършихме победоносно, въпреки многото трудности.

През последните няколко мача усещах много по-голям натиск, отколкото на Европейското и в Лига на нациите. Сякаш планина ми падна от плещите", обясни той. Междувременно, стана ясно, че тръгва сериал за участието на "Ла Фурия" на Евро 2020 и в него Енрике е показан в нетипичен за него вид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички