Испания е световен шампион при жените! Англия пак разочарова на голямата сцена (ВИДЕО)


Испания е световен шампион при жените! Англия пак разочарова на голямата сцена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2097 0

Националния отбор на Испания е новият световен футбол шампион при жените. "Ла Фурия" спечели Мондиал 2023 в Австралия и Нова Зеландия, побеждавайки с минималното 1:0 Англия на финала с попадението на Олга Кармона.

Развой на срещата

И двата тима бяха много активни в първите минути на сблъсъка. В 16-ата минута страничният стълб спря "лъвиците", след като Лоурън Хемп го разтресе със силен удар. 

Минута по-късно Алба Редондон засече кълбото отблизо, а стражът на Англия Мери Ърпс се намеси отлично, за да предотврати сигурен гол в своята врата. "Ла Фурия" обаче стигна до гол в 29'. Капитанът Олга Кармона от Реал Мадрид вкара топката в левия ъгъл на англичанките. До края на полувремето не се случи нищо впечатляващо освен няколко положения, които не представляваха опасност и за двете врати.

След почивката селекционерът на Англия извърши няколко промени. "Лъвиците" натискаха, но чисти положения за тях липсваха. Мигът за "Ла Фурия" дойде в 70-ата минута. Една от футболистики на Англия игра с ръка в наказателното поле, ВАР се намеси веднага и отсъди дузпа за испанките.

Зад кълбото застана ветеранката Ермосо не успя да преодолее вратарката Мери Ърпс, който усети ъгъла и спаси. Звездата на Англия - Лоурън Джеймс, най-накрая напомни за присъствието си чак в 76', но нейн шут под гредата беше отразен.

Добавеното време на сблъсъка бе цели 13 минути. Англичанките обаче въобще не бяха да впечатлят в тях и направиха финалните минути за испанките лесни, които с комбинативна и умела игра в защита запазиха минималната си преднина до края.

Първи успех за дамите на Испания

За пръв път в своята история жените на Испания триумфират на най-голямата футболна сцена. До днешния ден те нямах и едно класиране в полуфиналната фаза на турнира, но сега могат да се нарекат световни шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички