Инфартна победа класира Арсенал на полуфинал за ФА Къп


Инфартна победа класира Арсенал на полуфинал за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1086 0

Арсенал съхрани шансовете си да спечели трофей в Англия през сезона, след като се класира на полуфинал в турнира ФА Къп. "Топчиите" победиха в 1/4-финала Шефийлд Юнайтед с 2:1 с голове на Пепе и Себайос. "Артилеристите" поведоха с гол от дузпа на Никола Пепе в 24-ата минута на мача, домакините изравниха в 87', а в добавеното време на мача Себайос донесе изстраданата победа на своя тим.

Шефийлд успя да отбележи на лондончани още в 9-ата минута, след като Лундстрам се възползва от центриране от корнер. Консултацията на главния рефер с ВАР обаче показа, че голът не трябва да бъде зачетен заради засада. Като цяло, през първата част Арсенал бе по-напористият тим, което показа и владението на топката в средата на частта - 75% срещу 25%. Въпреки това, тимът на Микел Артета нямаше голово положение. Изненадващо то дойде след като гостите поведоха в резултата.

В 23' Арсенал получи дузпа заради нарушение срещу Лаказет в наказателното поле на Шефийлд. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се зае Никола Пепе, който се справи чудесно. Няколко минути след това "артилеристите" стигнаха до първото си голово положение в мача. То бе удар на Пепе, който Хендерсън успя да отрази.

През второто полувреме "топчиите" бяха по-пасивни и предоставиха инициативата на съперника. В 45' Пепе изпрати удар, който мина на сантиметри от лявата греда на съперника. В 58' Шефийлд стигна до гол, но той бе отменен заради засада след намесата на ВАР. В 60' пък малко не достигна на домакините, за да вкарат редовен гол чрез Крис Башам.
Междувременно, Давид Луис напусна терена след контузия, а Лаказет и Уилък отстъпиха местата си на Нкетия и Себайос.

През второто полувреме "топчиите" бяха по-пасивни и предоставиха инициативата на съперника. В 45' Пепе изпрати удар, който мина на сантиметри от лявата греда на съперника. В 58' Шефийлд стигна до гол, но той бе отменен заради засада след намесата на ВАР. В 60' пък малко не достигна на домакините, за да вкарат редовен гол чрез Крис Башам. Междувременно, Давид Луис напусна терена след контузия, а Лаказет и Уилък отстъпиха местата си на Нкетия и Себайос.

Шефийлд успя да изравни в 87-ата минута при статично положение. След тъч топката бе пратена в наказателното поле на Арсенал, Колашинац не успя да изчисти, което позволи на Макколдрик да вкара от трудно положение, прехвърляйки Мартинес. В 90+1' обаче резервата Дани Себайос сложи край на спора, след като с диагонален изстрел оползотвори чудесна контраатака на "топчиите" и потопи в скръб Шефийлд. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички