Вратарска грешка вдъхнови Арсенал за рядък успех


Вратарска грешка вдъхнови Арсенал за рядък успех
Снимка: Guliver/GettyImages

892 0

След тежкото за Арсенал подновяване на английската Висша лига, "артилеристите" стигнаха до първа победа през юни, вземайки рядка победа като гост през този сезон с 2:0 над Саутхямптън. Още по-забележителен факт е, че възпитаниците на Микел Артета не допуснаха и попадение в своята врата, въпреки че титуляр беше Емилиано Мартинес заради контузията, която претърпя Бернд Лено. 

Арсенал обаче далеч не беше доминиращият отбор, като още през първото полувреме "светците" имаха няколко отлични положения пред себе си, но бяха неточни в завършващата фаза. В 20' резултатът беше открит, след като МакКарти направи скандална грешка и подари топката на Нкетия, който останал на празна врата нямаше как да пропусне - 0:1 за гостите от Лондон. 

През второто полувреме Арсенал рядко атакуваше, докато Саутхямптън създаде няколко интересни ситуации пред Мартинес. Уърд-Праус и Редмънд бяха неточни в завършващата фаза, докато в 77' Шейн Лонг имаше отлично положение пред себе си, но Мартинес спаси удара му от 7 метра. 

Моментът, който реши срещата, настъпи в 85', когато Хойберг даде ужасно подаване назад за Стивънс, а Обамеянг успя да го изпревари - нарушение на защитника пред наказателното поле и червен картон. Последва пряк свободен удар, при който Лаказет стреля в стената, но при повторния си опит успя да преодолее купа от защитници. Стражът на домакините се намеси, но Питърс покри засадата, а Уилок оформи крайното 0:2. 

До края на срещата Арсенал имаше още 1-2 положения, но не успя да ги реализира. Въпреки това гостите от Лондон ликуваха с едва 3-ата си победа като гост през сезона, записвайки и 5-а суха мрежа в гостувания във Висшата лига. Това им помогна да се изкачат до 9-о място с актив от 43 точки, на цели 6 от 5-ия Манчестър Юнайтед и 8 от Челси. 

"Светците" допуснаха 10-о поражение у дома през сезона, което ги превърна в най-слабия домакин във Висшата лига. Въпреки това отборът е с 37 точки и е на цели 10 от зоната на изпадащите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички