Илия Груев и Лийдс спечелиха английско "меле" с малко голове, но много драма, нерви и жълти картони (ВИДЕО)


Илия Груев и Лийдс спечелиха английско "меле" с малко голове, но много драма, нерви и жълти картони (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

694 0

Лийдс и Илия Груев постигнаха успех срещу Престън с 2:1 в мач от 28-ия кръг на Чемпиъншип. Българският национал стартира като титуляр и игра цял мач, като направи поредното си прилично представяне с белия екип. В герой за Лийдс се превърна резервата Жоел Пиро, който реализира дузпа в самия край, за да подпечата победата на тима на Даниел Фарке.

Илия Груев и Лийдс с важна победа в Чемпиъншип

Развой на Лийдс - Престън

Още: Илия Груев с високи цели: Промоция във Висшата лига и неизменен титуляр

Срещата започна ударно, след като още във втората минута резултатът бе открит. Уил Кийн получи чудесен пас в наказателното поле и с удар по земя в долния ляв ъгъл откри резултата на "Елън Роуд".

Само четири минути по-късно обаче резултатът бе изравнен. Даниел Джеймс засече центриране от Жуниор Фирпо и с лекота вкара с глава в долния десен ъгъл на вратата на Престън.

Още: Треньорът на Груев обясни защо не му даваше игрово време и отсече: Той е топ играч с топ манталитет

В 42-ата минута Илия Груев можеше да се отчете с асистенция, след като центрира от корнер, но Жоржиньо Рутер не успя да намери очертанията на вратата.

През втората част имаше положения и пред двете врати, но вместо голове феновете видяха сериозна борба на терена. Срещата се изнерви допълнително, а цялостно в нея бяха показани 9 жълти картона.

Дълбоко в добавеното време бе отсъдена дузпа за Лийдс, след като играч на Престън игра с ръка в наказателното си поле. Резервата Жоел Пиро застана зад топката и оформи крайното 2:1, носейки трите точки за Лийдс.

Какво предстои за Груев и Лийдс?

С победата Лийдс вече има 54 точки на четвъртата позиция, доближавайки се до третия Ипсуич и втория Саутхямптън, които са с 4 пункта повече. В следващия кръг Лийдс ще мери сили с Норич на 24 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички