Играчите, които тотално разочароваха на старта на Европейското по футбол


Играчите, които тотално разочароваха на старта на Европейското по футбол
Снимка: GettyImages

3138 0

Първият кръг на Европейското първенство по футбол вече се изигра и, както имаше големи отличници, попаднали в идеалния отбор на първия кръг на Евро 2020, имаше и играчи, които тотално разочароваха с представянето си, изненадвайки и фенове, и специалисти. Ето и кои са "големите грешници" от старта на шампионата до момента: 

1. Роберт Левандовски 

Големият голмайстор на Байерн Мюнхен сякаш е друг играч, когато играе на голям шампионат за Полша. След разочароващ Мондиал 2018, очакваният към него са огромни, но той отново не ги оправда. Левандовски не се движеше добре по терена, постоянно ръкомахаше към своите съотборници и пропусна най-добрите положения за своя отбор. Единственото оправдание за него е, че "дружина полска" играха с човек по-малко през последните 30 минути, но въпреки това изявите му на терена не отговарят на световната класа, която показва през последните две години. 

2. Томас Мюлер 

Върнат в националния отбор по настояване на Льов, към Мюлер също имаше определени очаквания. Той възроди кариерата си в Байерн през последните два сезона, а през изминалата кампания беше асистент №1 в Бундеслигата. Срещу Франция обаче едва ли някой, гледал срещата, е запомнил Мюлер с каквото и да е. Германия почти не създаде положения, а Мюлер беше по-скоро наблюдател, отколкото участник в мача. 

3. Двойката Союнчу - Демирал 

Мерих Демирал вкара първия гол на Евро 2020, но за негово огромно съжаление попадението му се оказа във вратата на Турция. На теория централната двойка защитници на Турция трябва да е една от най-добрите на шампионата, като Чаглар Союнчу е лидер на защитата на Лестър, докато Демирал натрупа сериозен опит в Ювентус под наставленията на играчи като Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. Двамата обаче бяха сред най-слабите за "полумесеците", а италианското нападение ги направи "разногледи" през пълните 90 минути на срещата. 

4. Гжегож Криховяк

Да извършиш цинично нарушение, когато вече имаш жълт картон, и то без видима опасност съперникът да отбележи, е равносилно на футболно самоубийство. Криховяк направи точно това, получи червен картон и обрече Полша срещу Словакия. Левандовски може и да игра слабо, но най-голямата причина за поражението е именно Криховяк, който и докато беше на терена не блестеше с добри отигравания. 

5. Хари Кейн 

Англия може и да спечели откриващия си двубой срещу Хърватия, но играта на Кейн не беше никак добре. Нападателят изглежда уморен, не се движеше добре на терена, рядко участваше в атаките на своите, даде едва 11 точни подавания и направи непростим пропуск. Продукцията на капитана на Англия трябва да е далеч по-солидна, ако "трите лъва" искат да постигнат нещо значимо на Евро 2020. 

6. Анте Ребич 

Още един нападател, към когото имаше сериозни очаквания на старта на Евро 2020. След силен сезон за Милан се очакваше най-накрая да поеме отговорност и в състава на Хърватия. Ребич обаче беше пълен "анонимник" в мача срещу Англия и беше безславно заменен през второто полувреме, след като не направи нито един дрибъл, отправи 3 слаби удара и имаше едва 50% точни подавания. 

7. Войчех Счесни 

Основна причина да попадне тук е историческият автогол, който си вкара, макар да няма сериозна вина (топката го удари в гърба след удар в гредата). Като изключим това, Словакия отправи едва два удара и вкара два гола, а от вратаря на Ювентус се очаква много повече. 

8. Матс Хумелс 

Защитникът отдавна не е сред най-добрите в света, но автоголът, който си забоде, можеше да бъде предотвратен. До голяма степен VAR спаси защитника на Борусия (Дортмунд) от опустошителни критики след мача, но в много случаи Хумелс не беше на място, не покриваше съперниковите футболисти, а дори можеше да направи дузпа срещу Мбапе през второто полувреме (поради някаква причина нарушение срещу нападателя не беше свирено). Германия не разполага с голям ресурс в защита и Хумелс ще трябва драстично да подобри представянето си, за да има Бундестима шанс на Евро 2020. Все пак трябва да се отбележи и фактът, че той имаше няколко добри намеси в защита, до които обаче се стигна отново след негови грешки и слабо покриване на зоната, в която се намира самият той. 

9. Алваро Мората 

Поставяме нападателят сред разочарованията, но целият отбор на Испания трябва да е тук. 90 минути натиск пред вратата на Швеция и нито едно чисто положение. Испания дори можеше да загуби срещата! Мората пък е олицетворение на безидейността в играта на "ла роха", след като профука единственото добро положение, а само за около 70 минути игра загуби многократно топката и нямаше никаква кохезия между него и останалите креативни играчи на бившия европейски шампион. 

10. Харис Сеферович 

Ако Швейцария случайно не мине груповата фаза, той ще е виновен за това. Сеферович в типичен свой стил направи редица пропуски срещу Уелс, кой от кой по-фрапантен, а "кръстоносците" стигнаха само до 1:1 в мача. Това не е първият случай, в който Сеферович пропуска чисти положения, а историята сочи, че няма и да е последният. 

ВИЖТЕ ИДЕАЛНИТЕ 11 НА ЕВРО 2020 ДО МОМЕНТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички