Най-добрите от най-добрите: Идеалните 11 на Европейското по футбол след 1-ия кръг


Най-добрите от най-добрите: Идеалните 11 на Европейското по футбол след 1-ия кръг
Снимка: GettyImages колаж: Sportlive.bg

2140 0

Отмина първият кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол 2020 и определено има от какво футболните фенове да са доволни - убедителни победи, немалко изненади, драматични финални минути на редица мачове и черешката на тортата - тактическият дуел между Франция и Германия. 

С края на първия кръг представяме и първия "идеален отбор" на Евро 2020, който е съставен от тези футболисти, които направиха най-сериозно впечатление с представянето си през изминалите 5 дни от надпреварата за Стария континент. В изминалите 12 мача имаше немалко състезатели, които оставиха фантастични впечатления с изявите си, но няма как да поберем всички тях в една хипотетична селекция от 11 футболисти. 

Затова и ще започнем с тези играчи, които не достигнаха до финалните 11, попаднали в идеалните 11 на шампионата до момента. Ето ги и тях (ако решите да ги пропуснете, можете директно да се насочите към идеалните 11 на Евро 2020 от първия кръг, следвайки линка):

Кристиян Ериксен 

Изключителен удар за Дания е това, което се случи с Кристиян Ериксен, но най-най-важното в случая е, че плеймейкърът на Интер е жив и здрав, след като получи сърдечен арест по време на двубоя срещу Финландия. Пожелаваме му скорошно оздравяване и искрено се надяваме да има възможността да продължи футболната си кариера, защото качествата му са дар за футболния фен. 

Лука Модрич 

Единственият представител, който попада в отбора на "идеалните", въпреки че е от страната на губещите след поражението на Хърватия от Англия (0:1). Хърватинът изигра един от най-добрите си мачове за сезона, като умело се справяше с изнасянето на топката и успокояването на темпото, въпреки че целият фокус на полузащитата на Англия беше отправен към него и това да бъде пресиран постоянно. Независимо дали беше Филипс, Райс или който и да било, Модрич се грижеше отлично за топката, записа 96% точност в подаванията, отне 4 топки, извърши 2 успешни шпагата и не извърши нито един фаул. Ако останалите "шахматисти" бяха наполовина на нивото на Модрич, мачът можеше да завърши по друг начин. 

Милан Шкриняр

Словашкият бранител "закри" голямата звезда на Полша Роберт Левандовски и отбеляза победния гол за своята родина при триумфа с 2:1 над Полша в една от изненадите до момента на Евро 2020. Защитникът на Интер беше един от най-добрите бранители от началото на турнира, но за съжаление не попадна във финалните 11. А заслужава с доминантното си представяне. 

Рафа Герейро (Португалия) 

Един от най-добрите играчи на "селесао" в първия мач - не спря да пресира по лявото крило, да атакува и да създава положения, а негов беше и първият гол в мача срещу Унгария, който спаси шампионите от провал още на старта на Евро 2020. 

Дензел Дъмфрис (Нидерландия) 

Какъв дебют за младока на голям форум! Той беше обявен за играч на мача срещу Украйна, след като вкара победния гол за 3:2. Въпреки че направи много пропуски, младокът беше същински кошмар за защитата на бившата съветска република и беше ключова част от нападението на Нидерландия, което изглеждаше много опасно по десния фланг. 

С това се изчерпват почетните споменавания, а сега може да се насочите към идеалните 11 на първия кръг от групите на Евро 2020, като последвате линка! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички