Играчи, определяни като "новия Меси" и какво се е случило с тях


Играчи, определяни като "новия Меси" и какво се е случило с тях

3146 0

Когато става въпрос за играч от класата на Кристиано Роналдо или Лионел Меси, е напълно нормално млади футболисти да се опитват да им подражават. Също толкова нормално е медиите да "лепват" етикети от сорта на "новия Меси" на най-перспективните младежи.

Тези "прогнози" обаче няма как да се сбъдват, защото подобни играчи са неповторими. Въпреки това, някои от футболистите, получавали честта да бъдат наричани по този начин, се справят никак не зле - за разлика от такива, които дори и не стават известни за широката аудитория. Представяме ви играчи, които са определяни като "новия Меси" преди години и какво се е случило с тях впоследствие:

Боян Къркич - през 2006 година всички в Испания го определят като "новия Меси". Той е само на 16 години тогава и изглежда като най-големият талант в школата на Барселона - като има над 900 гола за младежките формации. Тези високи очаквания обаче му се отразяват негативно и следват кратки престои в Рома, Милан и Аякс преди да бъде продаден на Стоук Сити през 2014 година. "В крайна сметка знам качествата си и знам, че не съм Меси" - признава Боян през 2019 година. В момента той е част от играещия в МЛС Монреал.

Мохамед Салах - още през 2013 година ESPN пише, че Ливърпул има засилен интерес към "египетския Меси". Няколко години по-късно той вече бе част от мърсисайдци въпреки неуспешния си дебют във Висшата лига с Челси. Определено Салах е футболистът в този списък, който притежава най-голяма класа и поддържа най-високо ниво (особено след трансфера си  в Ливърпул през 2017 година за 36,9 млн. паунда).

Мартин Йодегаард - когато Реал Мадрид го привлече само на 16-годишна възраст през 2015 г. "BBC" изписа цял материал за него, озаглавен: "Мартин Йодегаард: 16-годишният "нов Меси", който Реал привлече. Той започна в младежкия тим, но не успя да заслужи място в първия отбор и бе отдаван под наем. В последните два сезона той най-сетне започва да разгръща потенциала си, като все още има надежда да се превърне в огромна звезда и съществена част от Реал Мадрид.

Вижте останалите футболисти, които са сравнявани с Меси в миналото - в тази ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички