Венгер посочи кога Меси ще излезе от сянката на Марадона


Венгер посочи кога Меси ще излезе от сянката на Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

1501 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели своето мнение по въпроса кой е по-добрият играч в историята между Лионел Меси и Диего Марадона. Французинът сподели, че е имал честта да тренира дон Диего, когато той вече е бил на сериозна възраст за футбола - над 50 години.

"У Марадона има нещо вълшебно. Той беше творец, гений със свой собствен свят. Всички искахме да бъдем Марадона, забравяйки за всички глупави неща, които е правил през живота си, защото той е такъв, какъвто е - истински. Имах честта да го тренирам, когато вече беше на 50 години. Чувстваше се неразположен, но игра магически с топката. Тогава Марадона игра с Баджо и Дел Пиеро, но топката беше по-често у него", коментира Венгер, цитиран от beIN Sports.

"Странно е, че дори днес Аржентина да има най-добрия играч в света, то този отбор не може да спечели световно първенство. Изглежда, че дори Лионел Меси знае, че докато не успее, ще живее в сянката на Марадона. Интересното е, че като поведение Меси е пълна противоположност на Марадона, който беше по-общителен. Лео е по-спокоен, затворен е и говори малко", допълни легендарният треньор.

"Това са два гения, Меси, със сигурност, е спечелил повече на клубно ниво, но за да постигне абсолютното признание на Марадона, той трябва да спечели световно първенство с Аржентина и той беше много близо", завърши Венгер. А как отговори Христо Стоичков на въпроса "Меси или Марадона" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички