Играч, получил помощ от Стилиян Петров в битката с левкемията, участва в "Мача на надеждата"


Играч, получил помощ от Стилиян Петров в битката с левкемията, участва в "Мача на надеждата"
Снимка: Lap.bg

2514 0

Още две имена станаха ясни за "Мача на Надеждата", който ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 6 септември. Едното от тях е Карл Икеме, а другото Алан Хътън. Както е известно, срещата се организира с благотворителна цел от фондация "Стилиян Петров".

Икеме е на 37 години и е бивш вратар на Уулвърхемптън (с който печели промоция в елита през 2017 година) и Нигерия. На 6 юли, преди старта на подготовката за Висшата лига, разбира за диагнозата "остра левкемия", каквато имаше и Стенли.

Година след това сподели, че е в пълна ремисия след "трудна година и интензивна химиотерапия". Четири дни след това прекратява кариерата си. Самият Икеме признава, че Стенли му е помогнал много в битката.

"Никога не се бяхме срещали със Стан. Но дойде в болницата по-малко от 24 часа след диагнозата. Той бе имал същата форма на левкемия и ми обясни какво предстои. Беше толкова хубаво, че до мен имаше човек, който е минал по този път и можех да говоря с него в трудните моменти на лечението. Просто можех да разчитам на него. След като ме преместиха в Манчестър, в същата болница се лекуваше и Джо Торнтън от "Рочдейл". И той дойде да ме види.

Двамата ме подкрепиха по уникален начин. Знам, че мога да се обърна към тях за всичко. Хубаво е да имаш такива хора до себе си", признава Икеме в интервю за "Гардиън", след като влиза в ремисия.

Изумителното е, че Карл Икеме се завръща в спорта и става шампион по бразилско жиу-жицу през тази година.

Алан Хътън пък е на 39 години. Той е бил част от Глазгоу Рейнджърс, Тотнъм, Съндърланд, Астън Вила, Майорка, Нотингам Форест, Болтън. При втория си престой в Астън Вила получава прякора Шотландския Кафу. Съвсем наскоро и Христо Стоичков потвърди за "Мача на надеждата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички