Играч на Чапекоензе: Трагедията не е нещастен случай, а убийство


Играч на Чапекоензе: Трагедията не е нещастен случай, а убийство
Снимка: Guliver/Getty Images

4937 0

Футболистът на Чапекоензе Мозес Сантош е убеден, че главен виновник за смъртта на неговите съотборници е пилотът на самолета.

Сантош не се качи на самолета за Колумбия заради контузия и остана един от малкото оцелели играчи в трагедията. Вчера играчът направи скандално изявление, обвинявайки Мигел Кирога за гибелта на 71-те пасажери.

"Неговото семейство заяви, че той е герой и че е направил всичко, за да спаси полета. Но в действителност моите приятели бяха убити. Това не е било нещастен случай. Човекът, който взе на борда си отбора на Чапекоензе разруши много семейства. Той разруши целия град Чапеко. Трябва да мине много време, за да можем да се върнем към предишния си живот", обяви Мозес, цитиран от "The Sun".

"Питам Бог защо ако е спасил мен, не е спасил тях", казва съкрушеният футболист.

Припомняме, че самолетът с футболистите на бразилския тим се разби на 29 ноември. Още не е ясна точната причина за трагедията, но според официални данни катастрофата се е случила заради липса на гориво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички