И Роберто Фирмино става част от революцията на футбола в Саудитска Арабия


И Роберто Фирмино става част от революцията на футбола в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

1522 0

Бившата звезда на Ливърпул Роберто Фирмино е поредното голямо име, което се е договорило да премине в Саудитска Арабия. Бразилецът има споразумение да се присъедини към Ал Ахли. В отбора наскоро се присъедини и Едуар Менди, който напусна Челси.

Поредният звезден играч не устоя на милионите

Договорът, който се очаква съвсем скоро да подпише нападателя, е до 2026-а година, като остава единствено да мине през медицинските прегледи. Припомняме, че договорът му с мърсисайдци изтече и ще отиде в новия си отбор като свободен агент.

Още преди да приключи кампанията във Висшата лига бе ясно, че контрактът няма да бъде подновен и футболистът ще напусне "Анфийлд". Това го направи апетитна хапка за редица клубове. През изминалите месеци той усилено бива свързван с отбори като Барселона и Реал Мадрид. Пред тях обаче изглежда застава Ал-Ахли с далеч по-изкусителни предложение.

Фирмино вкара 111 гола в 362 мача за Ливърпул, като спечели всички налични големи трофеи. Той минаваше за един от фаворитите на Юрген Клоп, а за феновете на мърсисайдци е безспорен любимец. Ливърпул може да загуби още двама важни играчи, ако не побърза с подновяването на договорите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички