Часовникът тиктака: Ливърпул може да изгуби без пари двама титуляри, ако се забави


Часовникът тиктака: Ливърпул може да изгуби без пари двама титуляри, ако се забави
Снимка: Getty Images

15387 0

Ръководството и треньорският щаб на Ливърпул са изправени пред сериозен казус. Двама от титулярните избраници в състава на Юрген Клоп - Тиаго и Жоел Матип, могат да бъдат изпуснати от клуба при ненавременна реакция.

Решението

Полузащитникът и бранителят ще бъдат свободни агенти през лятото на следващата година, ако не съумеят да договорят нови условия с мърсисайци. Дуото обаче е малко вероятно да продължи на "Анфийлд", информирa "The Athletic". 

Изданието твърди, че босовете на английския гранд нямат намерения да отправят оферти към двамата състезатели. Ако това се случи, то още зимата те ще са свободни да преговарят с други клубове.

Тиаго в Ливърпул

Испанският полузащитник подписа с "червените' през 2020-а година от Байерн Мюнхен за сумата от 20 млн. паунда. Неговото приключение с тима до момента обаче бе съпътствано от редица контузии, които често му пречеха да покаже най-доброто от себе си. С екипа на отбора той има на сметката си изиграни 97 мача във всички турнири, в които записва 3 гола и 6 асистенции и печели по веднъж, ФА Къп, Купата и Суперкупата на Англия.

Матип на "Анфийлд"

Историята на централния бранител с тима е далеч по-дълга и ознаменувана с успехи. Юрген Клоп го привлича в редиците си през 2016-а година като свободен агент от Шалке. За този период той регистрира 187 двубои и 11 попадения и 6 голови подавания.

В трофейната си витрина камерунският национал прибавя Шампионска лига, Висшата лига, Фа Къп, Купата и Суперкупите на Англия и Уефа, както и Световното клубно първенство.

Друг играч на "червените" пък обмисля исторически ход през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички