И Паоло Малдини готов да отиде в Саудитска Арабия, получава ключов пост в Ал Итихад


И Паоло Малдини готов да отиде в Саудитска Арабия, получава ключов пост в Ал Итихад
Снимка: Getty Images

618 0

Паоло Малдини може съвсем скоро да се завърне във футбола, като е свързван да поеме ролята на спортен директор на саудитския отбор от професионалната лига Ал Итихад.

Според Фабрицио Романо, легендарният бивш капитан на Милан е най-добрият кандидат за поста на Ал Итихад. Малдини е без работа след напускането на Милан, където беше технически директор. Спортният директор Рики Масара също напусна в края на миналия сезон.

По време на времето си като директор на "Сан Сиро" Малдини беше смятан за важна връзка между отбора и борда на директорите. Също така бе известен като основен мотиватор на отбора, обяснявайки на играчите за значението от представянето на Милан. Имаше обаче някои съмнения относно попълненията на "росонерите" и трансферната стратегия по време на този период.

Малдини ще бъде посрещнат от интересна група играчи, ако се съгласи на работата в Ал Итихад. Саудитският клуб в момента има сред редиците си бившия носител на "Златната топка" Карим Бензема, както и предишния световен шампион Н'Голо Канте, бразилеца Фабиньо и бившия защитник на Лацио Луис Фелипе.

Най-важният приоритет за Ал Итихад е намирането на нов треньор, след като Нуно Еспирито Санто беше уволнен. А причината е скандал с Карим Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички