И Барса, и Реал са беснели срещу решения на съдията на Ел Класико довечера


И Барса, и Реал са беснели срещу решения на съдията на Ел Класико довечера
Снимка: Getty Images

2878 0

Любопитен съдия ще свири мача-реванш за Купата на Краля между Барселона и Реал Мадрид на "Камп ноу". Поредното Ел Класико за сезона беше поверено на Хуан Мартинес Мунуера, при който двата тима имат по една победа в голямото дерби на Испания, пише вестник "AS".

През сезон 2020/21 "Белия балет" спечели Класико на стадиона на каталунците с 3:1, като рефер на двубоя беше именно Мунуера. През миналия сезон "блаугранас" разгромиха големия си съперник с 4:0 на "Сантяго Бернабеу", като същият рефер ръководеше дербито.

Любопитното е, че и двата тима в предишните две Класико на Мунуера имаха претенции към работата му. От Барселона бяха недоволни от дузпата, свирена пред тяхната врата заради фал на Клеман Ленгле срещу Серхио Рамос, както и от отменения гол на Лионел Меси заради игра с ръка в полуфинала за Суперкупата на Испания срещу Атлетико през 2020 година.

От "Кралския клуб" пък бяха недоволни от Мартинес Мунуера в мача срещу Севиля през 2021 година, когато, с помощта на ВАР, той отмени дузпа за тях и свири такава срещу тях заради това, че Едер Милитао е играл с ръка преди началото на атаката.

Общо Реал Мадрид има 19 победи, 6 равенства и 7 загуби при този съдия. При него Барселона също има 19 успеха, също 6 равенства, но пораженията им са с 3 по-малко от тези на мадридчани. За треньора на Барса - Шави, Реал е фаворит довечера - ето за какво предупреди тима си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички