Холандия се събуди и победи; Турция нокаутира Норвегия


Холандия се събуди и победи; Турция нокаутира Норвегия
Снимка: Getty Images

1517 0

Изиграха се още четири мача от световните квалификации за Катар 2022 година - Беларус - Естония, Холандия - Латвия, Норвегия - Турция и Хърватия - Кипър.

Беларус победи Естония с 4:2. Аниер изведе гостите напред в 31-ата минута, но Лисакович изравни от дузпа преди края на полувремето. Втори гол на Аниер в 55-ата минута отново изведе Естония напред в резултата, но Кендиш възстанови равенството 9 минути по-късно. Йойгус от естонците бе изгонен за втори жълт картон в 77-ата минута и само 4 минути по-късно беларусите стигнаха до пълен обрат с гол на Савитский, а Лисакович оформи крайното 4:2 с гол в 84-ата минута.

Холандия победи Латвия с 2:0. След тежката загуба с 2:4 на старта на квалификациите, днес "лалетата" живнаха и с гол на Бергюс и Люк де Йонг спечелиха първите си три точки в групата. Във вторник тимът на Франк де Бур ще гостува на Гибралтар, а Латвия гостува на Турция.

Турция затвърди доброто си представяне срещу Холандия и нанесе силен удар по амбициите на Ерлинг Холанд и компания. Турците надиграха и победиха Норвегия с 3:0 като гости, а головете за съседите ни отбелязаха Туфан (4), Сьойюнджу (28) и отново Туфан (59) и така донесоха класическата победа за своя тим. Торствед от домакините пък бе изгонен в 80-ата минута заради невъздържаното си поведение.

След като загуби от Словения с 0:1, финалистът от последното Световно първенство Хърватия успя да постигне минимална победа с 1:0 срещу Кипър. Единственото попадение в срещата бе дело на Марио Пашалич 5 минути преди края на първото полувреме. Във вторник хърватите ще приемат Малта.

А какво се случи в двата по-ранни мача, можете да разберете ТУК.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички