Холандия разкова Латвия и спаси главата на Хидинк


Холандия разкова Латвия и спаси главата на Хидинк

1148 0

Отборът на Холандия взе глътка въздух след грешките срещу Чехия и Исландия в евроквалификациите, като записа гръмка победа над Латвия с 6:0 на своя "Амстердам Арена". "Лалетата" изиграха силен мач и успяха да спасят главата на своя наставник Гуус Хидинк, който щеше да подаде оставка при негативен резултат днес.

За разгрома допринесоха Ариен Робен и Клаас-Ян Хунтелаар по два пъти и с по един гол Робин ван Перси и Джефри Брума. Успехът изкачи холандците на трета позиция във временното класиране.

"Оранжевите" си свършиха работата още през първото полувреме. В 6-ата минута Робен проби перфектно по фланга и центрира към Робин ван Перси, който с глава насочи топката добре - 1:0. В 35-ата минута ролите се размениха, като този път Ван Перси асистира на звездата на Байерн, който с мощен шут реализира страхотен гол за 2:0. В 42-ата минута интригата приключи - Ибрахим Афелай намери Хунтелаар и от близка дистанция нападателят на Шалке не сгреши за класика.

През втората част "лалетата" просто се забавляваха на терена, а Робен аристократично пропусна да вкара три гола. Латвия обаче не се спаси от разгром - в 78-ата минута след центриране на Уесли Снайдер от корнер Ван Перси отклони към Джефри Брума и той от вратарското поле покачи на 4:0. В 82-ата минута Робен все пак намери латвийската врата за втори път в мача, а Клаас-Ян Хунтелаар оформи крайното 6:0.

След тази убедителна победа Холандия е на трето място в група "А" с 6 точки, Латвия е четвърта с 2. Лидери остават Чехия и Исландия с по 9 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички