"Варварство и садизъм": Тимът с голова разлика 2:70 срещу Байерн Мюнхен (ВИДЕО)


"Варварство и садизъм": Тимът с голова разлика 2:70 срещу Байерн Мюнхен (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1654 0

Германският шампион Байерн Мюнхен, който измъкна едва-едва титлата в Бундеслигата в последния кръг от миналата кампания, потегли с победа в приятелските срещи от предсезонната подготовка. Баварците разгромиха съперника си със... 27:0.

На стадион "Биркенмоос" в Ротах-Егерн бе сломен едноименният отбор. В сблъсъка не взеха участие Ким Мин Дже (новото попълнение, дошло от Наполи), както и лекуващите травми Мануел Нойер и Томас Мюлер.

На полувремето резултатът вече бе 18:0 за баварците, като Джамал Мусиала вкара цели пет попадения за частта, като с толкова се отчете и Матис Тел. През втората част с най-много голове бе върналият се от наема си в Манчестър Юнайтед Марсел Сабитцер - също пет на брой.

Победата разцепи футболния свят на две. От едната страна стоеше твърдението, че този успех е "варварство" и "садизъм", докато от другата бе мнението, че е демонстрация на уважение да играеш срещу съперника на максимума на възможностите си до самия край.

Любопитен факт е, че баварците редовно разбиват Ротах-Егерн в приятелски мачове. Двата тима се срещат в контроли и през 2018 година, и през 2019 година. В първия случай Байерн Мюнхен вкарва 20 гола, но опонентът стига до утешителни 2 попадения във вратата на колоса.

Във втория успехът става по-безпощаден и идва при отбелязани 23 гола срещу инкасирани 0. Своеобразната кулминация в това съперничество е при последната им среща, която, както вече споменахме, баварците печелят със 27:0. Можете да видите попаденията от трите мача чрез кадрите по-долу в материала.

Междувременно Томас Тухел не отрече потенциална продажба на голяма звезда на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички