Голямата дилема пред Льов: Как да изглежда защитата на Германия срещу Франция?


Голямата дилема пред Льов: Как да изглежда защитата на Германия срещу Франция?
Снимка: Getty Images

2272 0

Германия и Франция започват участието си на ЕВРО 2020 с директен мач помежду си! Група "F" на турнира, определяна като Групата на смъртта се състои освен от настоящия световен шампион и Бундестима, също и от настоящия европейски шампион Португалия и непредвидимия отбор на Унгария!

ПРЕДИ Франция - Германия - всичко най-важно (ПРЕВЮ)!

В днешния ден всички футболни фенове се чудят как Йоахим Льов ще нареди своите играчи, за да спре атомното нападение на "петлите" и какъв ще е обликът на Германия в защита. Само преди броени дни националният отбор на България вкуси от мощта на французите и по-специално - тази на Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Оливие Жиру!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ мача Франция - Германия?!

Да, Германия не е България, има много рутинирани играчи в отбрана, които години наред са се изправяли срещу играчи от подобен калибър. Понякога е било успешно, понякога не. Но, опитът е налице!

С какви защитници разполага Бундестима?

Eмре Джан (Борусия Д), Матиас Гинтер (Борусия М), Робин Госенс (Аталанта), Кристиан Гинтер (Фрайбург), Матс Хумелс (Борусия Д), Лукас Клостерман (РБ Лайпциг), Робин Кох (Лийдс), Антонио Рюдигер (Челси), Никлас Зюле (Байерн М).

Как изглеждаше Германия в последните си две контроли?

Бундестима изигра два приятелски мача преди старта на ЕВРО 2020:

Германия 1:1 Дания (2 юни)

Германия 7:1 Латвия (7 юни)

В мача срещу Дания Йоги Льов заложи на схема с трима в защита (Зюле, Хумелс, Гинтер) + два уинг-бека - Клостерман и Госенс. Играта на немците обаче не спореше и срещата завърши наравно.

Броени дни по-късно Льов реши да опита схема на игра 3-4-3 с Гинтер, Хумелс и Рюдигер отзад и този път "ваксата" сработи! Да, Латвия не е Франция, но в играта на тима се забелязваше настроение, освободеност и сякаш всеки футболист знаеше къде точно трябва да застане, как да се движи и какво да прави с топката.

3-5-2, 3-4-3 или 5-4-1?

Ако приемем, че Льов няма да рискува да излезе с атакуваща схема на игра (3-4-3) точно срещу Франция и точно на старта на Евро 2020, то другите два варианта са следните:

Хумелс, Гинтер и Рюдигер отзад, плюс Кимих и Госенс като уинг-бекове (5-4-1), които да помагат на защитата при набезите на Мбапе и Гризман или отново същата тройка отзад, но Кимих и Госенс да бъдат вкарани в центъра на терена (3-5-2), където да пресират и рушат атаките на "петлите". 

Твърде вероятно е Льов да е изработил и повече от един план за мача с Франция и ако първоначалната схема на игра не сработва, той да я промени в хода на срещата за броени секунди! Очаква ни истински спектакъл и тактическо надлъгване между него и Дидие Дешан!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички