Големите липсващи за "Златната топка" (без настоящия носител и нито един испанец)


Големите липсващи за "Златната топка" (без настоящия носител и нито един испанец)
Снимка: Getty Images/Guliver

3085 0

Бяха обявени имената на футболистите, които ще се борят за най-ценния индивидуален приз във футбола - "Златната топка". Очаквано, Ливърпул доминира с най-много номинирани играчи. Сред 30-те имена има някои огромни липси. За отбелязване е, че няма нито един испанец.

Лука Модрич - миналогодишният носител на наградата. Сега, той дори не попадна сред номинациите. Хърватинът не е в най-добрата си форма и определено е далеч от демонстрираното преди ниво. Проблем е и формата на клубния му Реал Мадрид. В момента дори е контузен.

Неймар - въпреки че бе най-горещото име на летния трансферен прозорец, бразилецът не попадна в номинираните за "Златната топка". В момента е недолюбван от феновете на ПСЖ, като пропусна и началото на сезона заради неспирните слухове. Все пак, вече е изиграл 5 двубоя и е реализирал 4 гола. В момента също е контузен.

Пол Погба - ексцентричният полузащитник, подобно на Неймар, не криеше желанието си да напусне настоящия си клуб - Манчестър Юнайтед. И отново - подобно на бразилския си колега, остана на същото място, а феновете вече бяха настроени срещу него. От началото на сезона е записал само 6 двубоя, в които обаче не впечатли. И той, както гореспоменатите, лекува контузия.

Хари Кейн - нападателят на Тотнъм вероятно заслужава най-много от всички изброени да бъде в този списък. Въпреки че бе контузен през немалка част от сезона, той игра финал в Шампионска лига с "шпорите", а за миналия сезон се отличи с 40 двубоя и 24 гола. Сега започва още по-обещаващо - 7 гола в 11 срещи. Представянето му с националната фланелка на Англия също е на високо ниво.

Серхио Рамос - вече споменахме, че няма нито един испанец, който да е номиниран. Това не се бе случвало от години, а едно от първите имена, които веднага изникват, неминуемо е капитанът на Реал Мадрид и Испания. И в този случай, както при Модрич, цялостното представяне на "кралския клуб" оказва своето влияние.

Луис Суарес и Гарет Бейл - отсъствието на уругваеца е най-озадачаващо след това на Хари Кейн. Въпреки че не бе най-добрия сезон за него, той винаги е сред най-опасните и качествени нападатели и определено би могъл да намери място сред претендентите за "Златната топка". Не така стоят нещата с уелсеца, който от доста време не е водеща фигура за клубния си тим. Все пак, остава сред големите имена във футбола и отсъствието му трябва да се отбележи.

Н'Голо Канте и Иван Ракитич - френският дефанзивен полузащитник е един от най-добрите на своята позиция. С клубния си Челси завърши на 3-то място в Англия и спечели Лига Европа. 3-тото име, което със сигурност заслужава да попадне сред 30-те най-добри. Хърватинът дълго време бе с ключова роля с халфовата линия на Барселона. В последните 5 сезона неимоверно записваше над 50 мача за каталунците. Не така стоят нещата този сезон обаче.

Единсон Кавани и Габриел Жезуш - играчът на ПСЖ се контузи нелепо при изпълнението на наказателен удар и бе аут за значителна част от сезона. Въпреки това реализира 23 попадения за 33-те двубоя, в които взе участие. В момента отново е контузен, като за този сезон има 5 мача и 2 гола. На фона на други нападатели - по-скоро отсъствието му е оправдано. 22-годишният нападател на Бразилия е безспорен талант, но сякаш още е далеч от най-добрите в света. Първо трябва да си извоюва твърдо титулярно място в клубния си отбор.

Кои са всички номинирани за "Златната топка" и дали някои от тях са излишни за сметка на някои от гореизброените, вижте и преценете сами - в този материал на SportLive.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички