Ван Дайк за това защитник да спечели Златна топка: Време е


Ван Дайк за това защитник да спечели Златна топка: Време е
Снимка: Getty Images/Guliver

3947 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк направи много силен сезон с екипа на "червените", в който спечели Шампионска лига, и сега очаквано е сред фаворитите за наградата Златна топка. За последно бранител спечели най-ценното индивидуално отличие през 2006 година, когато това стори Фабио Канаваро.

Освен триумфа в турнира на богатите, Ван Дайк направи страхотна кампания и в Англия и въпреки че не успя да стане шампион на Острова, той бе избран за Играч №1 за сезона.

"Да спечеля наградата за играч на годината е невероятно. Това е най-голямото отличие, което можеш да получиш, защото си избран от своите съперници. Страхотно е, че хората говорят за наградата Златна топка, но какво мога направя аз? Нямам никакво влияние върху тяхното мнение.

Не мога да отрека, че имах силен сезон, за това единственото, което мога да направя, е да се подготвя за новия сезон, да се опитам да бъда здрав и се надявм да е по-добър от предишния.

Разбирам, че е нормално нападатели или №10 да печелят Златна топка, защото е по-атрактивно. Може би обаче настъпи времето това да се промени", заяви Ван Дайк пред клубния сайт на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички