Goal.com: Унижение, Роналдо не е получил и 1 глас за "Златната топка"


Goal.com: Унижение, Роналдо не е получил и 1 глас за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

2219 0

Носителят на 5 награди "Златната топка" Кристиано Роналдо е претърпял ново унижение, този път на церемонията по връчването на отличието за 2022 година. Нападателят на Манчестър Юнайтед е получил нула гласа в анкетата за новия носител на трофея, който стана Карим Бензема.

Според Goal.com португалецът е завършил на 20-ата позиция в анкетата, защото са били взети под внимание минали негови номинации, а не защото е получил 18 гласа, както бе обявено по-рано.

Още 11 играчи в топ 30 не са получили нито 1 глас за "Златната топка". Това са Хари Кейн, Трент Александър-Арнолд, Фил Фоудън, Бернардо Силва, Жоао Кансело, Джошуа Кимих, Майк Менян, Кристофър Нкунку, Дарвин Нунес и Антонио Рюдигер.

Бензема пък е станал победител в анкетата на "Франс Футбол", след като е бил първи избор на 89 от 93-членното жури. Goal.com публикува снимка на страница на списанието, където се вижда, че срещу името на португалеца стои цифрата 0. Междувременно, Реал Мадрид се подигра с избора на журналистите за отбор на годината. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички