Гнабри: Искам да играя като нападател за Германия


Гнабри: Искам да играя като нападател за Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1449 0

Германският футболист Серж Гнабри очаква с нетърпение Европейското първенство и му се иска да помогне на Германия да стигне до повече победи. Офанзивният играч на Байерн Мюнхен има 15 гола в 20 мача за Бундестима и е изпълнен с увереност, след като участва в първия голям турнир с националния отбор.

Германците са вкарали само два гола общо срещу Румъния и Северна Македония в последните им контроли, губейки срещу последния съперник.

"Все още не съм имал конкретна дискусия с треньора Йоахим Льов. Ще видим на какъв пост ще играя", каза Гнабри на онлайн пресконференция преди приятелския мач срещу Дания в сряда.

"Очевидно ще се радвам да играя централен нападател. Но всъщност няма значение кой играе отпред, като се има предвид качеството в нашия състав. По-забавно е да играеш там, защото си по-близо до гола, а аз се чувствам много добре отпред", добави нападателят.

Гнабри обикновено играе по крилото или зад нападателя на Байерн, тъй като голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски заема този пост.

"Очевидно е различен мач, когато нямаш Левандовски или Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд. Но ние имаме огромно качество. Не се притеснявам, че няма да сме достатъчно добри отпред", добави германският национал.

"Няма значение къде играя, стига да е в атака. Ще се опитам да намеря места, където мога да бъда опасен", добави Гнабри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички