Франция победи комфортно Австрия в ключов мач с куп пропуски (ВИДЕО)


Франция победи комфортно Австрия в ключов мач с куп пропуски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4066 0

Франция съумя да победи Австрия с 2:0 в среща от петия кръг на Лигата на нациите. По този начин „петлите“ избегнаха дъното в група „1“ на лига „5“ и прати днешния си противник на последното място. В герои за французите се превърнаха Килиан Мбапе и Оливие Жиру през втората част, а по този начин възпитаниците на Дидие Дешан събраха 5 точки, докато австрийците остават с 4.

Домакините бяха по-агресивните и настоятелните през цялата среща и резонно стигнаха до първи успех през кампанията. Килиан Мбапе успя да открие още преди да изтече втората минута, но бе отменено поради нередовна позиция на „младия шампион“.

В 25-тата минута именно суперзвездата на ПСЖ стигна до голям пропуск след двойно подаване на Жиру, тъй като талантът отправи слаб удар, който не затрудни стража на Австрия. Броени минути по-късно късметът спаси гостите след чудесно акробатично изпълнение на Чуамени, което се отби в напречната греда. Последва добавка от Гризман, но Пенц се хвърли в краката му и улови.

В последните секунди на първата част възпитаниците на Дешан отново стигнаха до голям пропуск, а Мбапе отново бе в центъра на събитията. Той по чудесен начин залъга вратаря на гостите и отправи пас към наказателното поле, където се намираше и Фофана. Именно той се опита да открие резултата, но едва нецели топката.

През втората част домакините започнаха с нов пропуск след десетина минути, но Килиан Мбапе и Оливие Жиру предрешиха развоя на срещата с попадения в 56-тата и 65-тата минута.

При първото попадение французите се възползваха от ужасяваща грешка на опитния Забицер. Последвалата контраатака прати топката към Килиан Мбапе, който след невероятен рейд мина около трима и прати кълбото в противниковата врата. 

При второто попадение французите развиха атаката от своята половина, а топката бе центрирана от Гризман, напреднал по десния фланг. Жиру надскочи противников играч и оформи с глава крайния резултат.

Първо полувреме:

Домакините съумяха да открият резултата чрез Килиан Мбапе още преди да са изтекли две минути, но попадението бе отменено. "Младият шампион" се възползва от рикошет и с прецизен удар прати топката във вратата на Пенц, но се оказа, че голмайсторът е бил нередовна позиция.

В 11-тата минута корнер доведе до разбъркване в наказателното поле, но последвалата стрелба на "петлите" рикошира и не се стигна до попадение.

След 14 минути се стигна до голям пропуск на Килиан Мбапе. Той бе изведен след чудесно двойно подаване с опитния Оливие Жиру и нахлу във вратарското поле, но опитът му се оказа твърде слаб и лесен за разгадаване от стража на Австрия!

Греда на Чуамени! Звездата на Реал Мадрид пробва акробатично изпълнение след изпълнение на корнер, но топката нацели напречната греда. Последва добавка на Гризман,но Пенц се хвърли в краката му и улови топката.

В последните секунди на добавеното време домакините стигнаха до нов огромен пропуск. Килиан Мбапе отново бе в центъра на събитията, след като излъга противниковия страж и прати подаване около пеналтерията. Фофана обаче се озова пред топката, но той не съумя да отправи опасен удар. 

Второ полувреме:

Домакините стартираха втората част с нова пропиляна възможност чрез Джонатан Клауз, но след 4 минути - в 56-тата, геният на Килиан Мбапе даде резултат и резултатът бе открит.

"Петлите" отнеха в центъра на терена след грешка на Забицер, а голмайсторът се впусна в мълниеносен рейд, след като получи кълбото. Той мина през трима и прати неспасяемо топката в противниковата врата. 1:0!

Гол! Оливие Жиру удвои след нова чудесна атака на французите в 64-тата минута и до голяма степен изглежда, че предреши крайния изход от срещата. Той засече с глава центриране на Гризман от десния фланг за 2:0!

Стартови състави:

Франция: Майк Менян, Жул Кунде, Рафаел Варана, Беноа Бадиашил, Джонатан Клаус, Орелиен Чуамени, Секо Фофана, Ферлан Менди, Антоан Гризман, Оливие Жиру, Килиан Мбапе

Австрия: Патрик Пенц, Кристофър Тримел, Филип Триенхал, Дейвид Алаба, Максимилиан Вьобер, Марсел Сабитцер, Николас Зейвалд, Ксавер Шлагер, Андреас Вейман, Марко Арнаутович, Карим Онисиуо

Преди мача:

"Петлите" се намират на дъното в Група "1" на Лига "А", но въпреки това излизат като фаворите срещу Австрия, която е с една позиция по-нагоре и с 2 точки повече - 4. За възпитаниците на Дидие Дешан основната цел до края на надпреварата е да останат в тази група, като за повече вече нямат шансове.

За домакините обаче списъкът с отсъстващи е огромен, като сред него попадат големи звезди като Карим Бензема, Н'голо Канте, Юго Лорис и Лукас Ернандес. Това обаче са само част от контузените, докато в австрийския лагер бройката е ограничена до трима.

Първата среща между двата тима завърши при 1:1, но въпреки големите липсващи сред французите - очакванията са за първи успех през кампанията. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички