France Football обясни защо Кристиано Роналдо е сред номинираните за "Златна топка", а Лионел Меси не


France Football обясни защо Кристиано Роналдо е сред номинираните за "Златна топка", а Лионел Меси не
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

5309 0

Организаторите на "Златната топка" признаха, че дебютният сезон на Лионел Меси с екипа на ПСЖ не е бил достатъчно добър, за да му осигури място сред номинираните за най-ценното индивидуално отличие във футбола за 2022 година.

*Както вече стана ясно, Бълхата не попадна в списъка от 30 имена (ето кои са всички номинирани)!

За първи път от 2005 година насам, Меси не е сред 30-те най-добри играчи в света, след като вкара 11 гола и раздаде 15 асистенции в 34 мача за парижани във всички турнири. В социалните мрежи започнаха да валят критики към организаторите, а някои фенове питаха защо Меси не е избран, а в същото време Кристиано Роналдо присъства в списъка.

Това принуди "France Football" да напише следното: "Аржентинецът бе част от дискусиите, но новите критерии за "Златната топка" не бяха в негова полза". В следващите редове изданието уточнява, че цялостната кариера на даден играч вече не се взима под внимание и представянето му се оценява на базата на сезона, а не на календарната година. "Трябва да се признае, че първият му сезон в Париж беше разочароващ. Както от гледна точка на играта, така и на статистическите му показатели", допълват от "France Football", а по отношение на Роналдо заявяват:

"Роналдо стана голмайстор №1 за всички времена при националните отбори. Той беше изключително клиничен в груповата фаза на Шампионска лига, отбелязвайки четири гола, които донесоха 7 точки на Манчестър Юнайтед. Във Висшата лига той вкара 18 попадения, включително и два хеттрика. Равносметката - 32 гола в 49 мача не са колкото в предишните му сезони, но са достатъчни за място сред 30-те най-добри играчи в света".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички