Еден Азар: Няма съмнение, че Бензема заслужава "Златната топка"


Еден Азар: Няма съмнение, че Бензема заслужава "Златната топка"
Снимка: Getty Images

2108 0

Еден Азар „няма съмнения“, че съотборникът му в Реал Мадрид Карим Бензема трябва да спечели „Златната топка“ за тази година, след като френският нападател изведе Кралския клуб до титлите в Ла Лига и Шампионската лига миналия сезон.

Бензема бе водещ реализатор в първенството с 27 гола в 32 мача и регистрира гол или асистенция на всеки 89 минути в най-престижния европейски клубен турнир, включително хеттрици срещу Пари Сен Жермен и Челси. Той поделя второто място за най-много попадения с бялата фланелка в историята на клуба, като изостава единствено от водача Кристиано Роналдо с 405 и е поравно с легендата Раул, който има 323.

„Мисля, че той (Бензема) заслужава „Златната топка“. Няма съмнения за това. Но мисля, че той трябва да я спечели не само заради този сезон, но и заради цялата си кариера. Той е на върха в продължение на 15 години. Може би вкарва повече голове, което е причина за това хората да искат той да спечели „Златната топка“, но мисля, че той я заслужаваше и преди пет години. Той е нашият капитан сега и е много добър човек. Той не говори толкова много на терена, прави каквото си иска. Той е нашият лидер. Така че просто го мотивирахме да се бори за „Златната топка“, коментира белгиецът за ESPN.

Ако Бензема спечели най-престижната индивидуална награда, той ще се превърне в четвъртия френски играч, който го постига, присъединявайки се към Раймон Копа, Мишел Платини и Зинедин Зидан. Резултатите за „Златната топка“ ще бъдат базирани на резултатите от сезона, а не от календарната година за първи път в историята на призовете. Номинираните ще бъдат оповестени на 12 август, докато церемонията по награждаване ще се проведе на 17 октомври в Париж.

Еден Азар не скри, че му се иска Реал Мадрид да печели трофеи и с него в състава (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички