Флорентино Перес за Суперлигата: Отговаряме на желанието на феновете


Флорентино Перес за Суперлигата: Отговаряме на желанието на феновете
Снимка: Guliver/GettyImages

1996 0

Президентът на Ювентус Андреа Аниели обяви, че напуска поста си начело на Асоциацията на европейските клубове. Ювентус прекратява членството си в организацията, както и всички други 11 клуба, които са учредители на новия европейски клубен турнир Суперлига - Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес пък ще бъде председател на новоучредения турнир, а негов заместник ще бъде именно Аниели заедно с Джоел Глейзър от Манчестър Юнайтед.

"Ще помогнем на футбола на всяко ниво, за да заеме точното си място в света. Футболът е единственият глобален спорт в света с 4 милиарда фенове и нашата отговорност е да отговорим на желанията на привържениците" - коментира Перес.

"Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят и имат общо 99 трофея. В този критичен момент обединихме усилия за трансформация на евротурнирите, за да поставим любимата игра на една устойчива основа в дългосрочен план. Редовното провеждане на големи мачове ще подхрани интереса към футбола и ще даде на феновете и аматьорите подходящи модели за подражание" - пък заявява Аниели.

Повече за създаването на новия турнир можете да прочетете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички