ФИФА започва разследване срещу Уелс заради символ


ФИФА започва разследване срещу Уелс заради символ
Снимка: Getty Images/Guliver

855 0

От уелската федерация са останали шокирани, след като ФИФА започна разследване заради фенове носещи макове, за да засвидетелстват уважението си към загиналите си войници.

"Драконите" са се отказали от намерението футболистите да носят символите в мача срещу Сърбия. Феновете са искали да отбележат Деня на примирието и това изправи федерацията на Уелс пред деликатна ситуация.

ФИФА разясни обхвата на разследването. То ще започне от фенове на трибуните носещи символа. Обект на разследване ще бъде и член на въоръжените сили на стадиона, носещ букет макове на входа на тунела.

Също така и група фенове в Сектор А, изобразили мак в хореографията по време на изпълнението на националния химн на страната, както и издигането от феновете на  банер с нарисуван мак преди началото на срещата.

Главният изпълнителен директор на уелската федерация Джонантан Форд обави, че е разочарован от поведението на световната футболна централа.

"Естествено като федерация сме разочаровани и изненадани от новината за разследването. Нашето намерение беше да покажем уважение към постигнатото примирие. Ние чувстваме, че това което направихме е правилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички