ФИФА ще съди Блатер за близо половин милиард евро


ФИФА ще съди Блатер за близо половин милиард евро
Снимка: Getty Images/Guliver

929 0

Ръководството на ФИФА е подало жалба до прокуратурата срещу бившия президент на организацията Сеп Блатер заради загубените средства за построяването и оперирането на музея на централата в Цюрих. От ФИФА твърдят, че до момента в музея, направен по инициативата на Блатер, са потънали половин милиард швейцарски франка (462 млн. евро), които вместо това е "можело и трябвало да бъдат вкарани в развитието на футбола по света".

От ФИФА заявяват, че са представили на прокуратурата доказателства за криминално нехайство от страна на бившето управление на организацията и компаниите, които са били назначени във връзка с музея. "Стигнахме до заключението, че нямаме друг избор, освен да подадем сигнал до прокуратурата, защото настоящото ръководството на ФИФА има фискални отговорности, които считаме да изпълним, макар и тези преди нас да не са го правили", съобщават от ФИФА.

Построяването на музея на ФИФА в Цюрих, който се разпростира на 3000 квадратни метра на два етажа, струва на централата 139 милиона долара, но само през първата година музеят е регистрирал загуба от 50 милиона долара, след като е привлякъл едва 11 хиляди посетители, което е половината от заложената цел.

Наскоро осъдиха бивш генерален секретар на ФИФА за корупция (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички