Арсен Венгер си намери работа


Арсен Венгер си намери работа
Снимка: Guliver/GettyImages

2318 0

Легендарният френски наставник Арсен Венгер ще започне работа във ФИФА. 70-годишният мениджър ще бъде на позицията шеф на глобалното футболно развитие. Венгер ще се занимава с дейности в света на мъжкия и женския футбол, включително тренировки, треньорство и развитие на всички дейсности, свързане с футбола. Бившият треньор на Арсенал бе представен на новата позиция от президента на ФИФА Джани Инфантино.

Това е първата работа на Венгер, след като той напусна Арсенал след края на сезон 2017/18. Бившият мениджър на „топчиите“ бе свързван с работата в Байерн Мюнхен след уволнението на Нико Ковач, породено от унизителната загуба от Айнтрахт с 1:5. В крайна сметка обаче Арсен Венгер обяви, че не се интересува от треньорската позиция в баварския клуб.

Преди френския специалист на въпросната позиция във ФИФА беше бившият хърватски национал Звонимир Бобан. Той обаче напусна през юни, за да се присъедини към Милан като шеф на футбола. Ето какъв коментар даде Арсен Венгер за една от световните звезди във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички