ФИФА обмисля да връчи "Златната топка" за 2020 година


ФИФА обмисля да връчи "Златната топка" за 2020 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1678 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге направи интересно изявление по повод "Златната топка" за 2020 година. Както е известно, от "Франс Футбол" обявиха, че тази година няма да връчват най-ценната индивидуална награда във футбола, тъй като всички футболисти няма да са поставени в равни условия в ситуацията на пандемия.

"Разговарях с Инфантино (бел.ред., президентът на ФИФА) по телефона. Във ФИФА сега сериозно разглеждат възможността за връчването на Златната топка за 2020 година", заяви Румениге пред "Кикер".

Германската легенда коментира и новия формат, в който се провежда решителната фаза на Шампионска лига за сезон 2019/20. "Честно казано, аз се отнасям към настоящата Шампионска лига като към Европейско първенство. Това ще бъде голяма тръпка за феновете. При мачовете с разменено гостуване опитът показва, че винаги побеждава по-добрият отбор, но в един мач е възможно всичко. Можете да победите най-добрия отбор или да загубите от най-слабия", заяви той. А кой, според Робин ван Перси, трябва да спечели наградата вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички