Феновете на Динамо (Киев) изгониха Луческу 4 дни след назначаването му


Феновете на Динамо (Киев) изгониха Луческу 4 дни след назначаването му
Снимка: Getty Images/Guliver

1344 0

Новият наставник на Динамо Киев Мирча Луческу напусна клуба, само четири дни след като бе назначен след остра реакция на феновете на тима срещу него. 75-годишният румънски специалист дълги години води другият украински гранд - Шахтьор Донецк, с който записа впечатляващи резултати в Шампионската лига, а освен това спечели осем шампионски титли, Лига Европа и пет пъти Купата на Украйна.

В четвъртък той подписа договор за две години с Динамо с опция за удължаването с още една, но това предизвика гнева на привържениците на отбора. "Не мога да приема нашите собствени фенове да действат срещу интересите на клуба. За съжаление, реших да се откажа от колаборацията с Динамо Киев", заяви Луческу пред вестник в родината си.

"Благодаря на президента на клуба и неговото семейство за показаното доверие, но за мен е невъзможно да работя във враждебна обстановка и без подкрепата на ултрасите, от която клубът отчаяно се нуждае в този момент", добави още треньорът.

В кариерата си Луческу е водил още Интер, Зенит Санкт Петербург, Галатасарай, Бешикташ и националните отбори на Турция и Румъния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички